Een beter begrip van de rol van SEO* verklaart

waarom 99% van alle websites falen

Lees mee en begrijp er meer van

*SEO = search engine optimization = er voor zorgen dat uw site hoog scoort in de zoekresultaten, zonder de ervaring van de échte gebruiker hieraan op te offeren

SEO-plan

Als online marketeer horen we veel vaker dan ons lief is dat mensen niet tevreden zijn van de opbrengst van hun website. De schuld hiervan ligt vaak bij de web designer die de site gemaakt heeft. Waarom?

Omdat die de nadruk legt op het designer deel in zijn functie. Als klant krijgt u een website bepaald door design overwegingen. Terwijl u nood heeft aan een site die veel bezoekers aantrekt en ze aanzet klant bij u te worden. In professionele taal: een inbound platform dat geoptimaliseerd is naar conversies toe.

De afgrond in

Daar ligt de reden dat 99% van de sites falen in het aantrekken van organische bezoekers. Omdat het evenwicht tussen enerzijds ‘SEO + conversieoptimalisatie’ versus anderzijds ‘esthetische design’ ver zoek is. Zonder degelijke SEO als cement voor de bouwstenen van uw website, is deze gedoemd te belanden in de afgrond van de zoekopdrachten. Blijft hij uit het gezichtsveld van Google en bijgevolg van uw potentiële klanten.

Blijf bij ons weg

Als u enkel een mooie, design-driven, site wil die niet volgens de SEO regels van de kunst gebouwd is… blijf dan bij ons weg. Wij willen er met uw nieuws site voor zorgen dat uw toekomstige klanten u online ontdekken tegen een redelijke prijs. Wij geloven dat uw website in de eerste plaats moet zorgen voor nieuwe klanten. En ja, uw site mag er tegelijk ook best mooi uitzien. Daar hebben we niets op tegen.

SEO is voor elke site zeer belangrijk

Hoewel zoekmachines, zoals Google, steeds meer gesofistikeerd worden is het belangrijk actief aan SEO te doen om te scoren. Want er zijn gemiddeld slechts tien posities op de pagina met zoekresultaten. Deze posities worden bepaald volgens de rang van elke pagina. Hoe hoger uw pagina op de pagina met zoekresultaten staat, hoe beter uw click-through rate en het vermogen om bezoekers te trekken. Resultaten op de posities 1, 2, en 3 krijgen veel meer verkeer dan de lagere resultaten op de pagina, en aanzienlijk meer dan de resultaten op de volgende pagina’s. Hoe de algoritmes van zoekmachines ook evolueren in de toekomst, er zal steeds intense competitie bestaan voor de beste posities.

Contacteer ons nu!
0
Aantal Google opzoekingen per seconde
0
Aantal pagina’s gekend door Google

Sta hoog in de organische resultaten

Aangezien veel mensen niet op de advertenties klikken is het belangrijk hoog te staan in de ‘gratis’ organische resultaten.

SEO is een investering op de langere termijn

SEO inspanningen blijven lang hun vruchten afwerpen. Eens Google inziet dat uw site beantwoordt aan hetgeen surfers zoeken, zullen ze u langere tijd hoog laten staan in de resultaten.

Het is niet een of-of maar een en-en verhaal

SEO en AdWords hebben elk hun specifieke eigenschappen en hun nut. Bovendien leert u uit beide benaderingen lessen die ook in de andere methode inzetbaar zijn.

Het zou absurd zijn geen inspanningen te doen op het vlak van SEO. Omdat Google deze inspanningen gratis beloont.

Contacteer ons nu